Groenendaallaan veilig?!

Gisteren verscheen in de pers dat heel het Groenendaalknooppunt op termijn ondergronds gaat. In de nieuwste plannen van de Oosterweelverbinding gaat de Groenendaallaan voor een groot deel naar niveau -1. Hierdoor komt er boven het maaiveld plaats voor een groen, veilig en wijds Ringpark Groenendaal.

Zo wordt deze hele omgeving hopelijk eindelijk ook wat veiliger voor voetgangers en fietsers. Een aantal op- en afritten van de Ring en E19 die aansluiten op de Groenendaallaan staan al jaren op de lijst van “zwarte kruispunten” (Dynamische Lijst, 2018). Met zware cijfers op gebied van verkeersslachtoffers.

Drie op- en afritten zijn gewoon niet voorzien van verkeerslichten. Hierdoor zijn voetgangers, fietsers en automobilisten afhankelijk van elkaars oplettendheid en voorzichtigheid bij het kruisen, niet alleen overdag, maar vooral ook in duisternis en bij slecht weer.

Hopelijk werkt men hier de komende jaren dus aan een veiliger mobiliteitsknooppunt. Wel spijtig dat het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid dit al de vorige jaren niet aanpakte, zelfs niet met eventuele tijdelijke maatregelen of verbeteringen. En dat enkel en alleen omdat de doorstroming van de op- en afritten in geen geval in gedrang mag komen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.