Bewonersparkeren als “minst slechte oplossing”?

De werken aan het parkeergebouw voor P+R Havana zijn volop bezig. Tussen de Noorderlaan en de A12, binnen de keerlus van de tram komt een gebouw van 7 verdiepingen, goed voor 1700 parkeerplaatsen.

Tijdens de Bewonersvergadering van Bewonersgroep Luchtbal Noord op 17 oktober 2019 kwamen er heel wat bezorgdheden naar boven omdat parkeren op de P+R betalend wordt wanneer het parkeergebouw geopend wordt. Veel buren zijn ongerust dat de parkeerdruk in onze wijk zal toenemen door mensen die dan een gratis parkeerplaats gaan zoeken in onze buurt. Mogelijk moeten we dan voor bewonersparkeren ijveren als “minst slechte oplossing”.

We haalden dit punt ook al aan tijdens het bezoek van het Vliegend Districtscollege aan Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal begin 2019.

Vol ongeduld blijven we ijveren voor overleg tussen de stad & Vlaanderen met de buurt. Met plezier lezen we op https://www.antwerpenmorgen.be/projecten/park-ride/over dan ook:

We staan nu al klaar voor constructieve gesprekken van de stad en Vlaanderen met ons als bewoners(groep). We hopen in elk geval dat dit gebeurt vóór het geplande einde der werken (augustus 2020).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.