Werken Canadalaan vervolgd

De aandachtige passant heeft het vandaag al gemerkt, de omleidingsborden voor de wegenwerken in het tweede deel van de Canadalaan (tussen Glasgowstraat en Manchesterlaan) staan al klaar.

Ook tijdens de Bewonersvergadering van Bewonersgroep Luchtbal Noord op 17 oktober 2019 werd al gemeld dat de werken begin november zouden starten. En vanaf maandag 4 november 2019 is het zover.

Dan begint de aannemer aan de omgevingswerken rond LUCA2 (de donkerbruine woningblok tussen Canadalaan en Noorderlaan). Hierbij wordt eerst de Canadalaan aangepakt tussen Manchesterlaan en Glasgowstraat. De aanleg zal gelijkaardig aan het eerste deel verlopen, dus met parkeervakken in de lengterichting en breed voetpad. Later zal men ook het binnengebied van de sociale woningblok LUCA2 aanleggen.

Het parkeerverbod in de Canadalaan is momenteel voorzien tot en met 30 april 2020. In die periode zal de Canadalaan enkelrichting zijn vanuit de Manchesterlaan tot aan de kruising met de Glasgowstraat. Hopelijk kan de straat daarna terug open voor alle verkeer (zodat we opnieuw bij De Lijn kunnen ijveren voor buslijn 650 door de wijk). In tussentijd zullen de parallelstraten (Liverpoollaan, Cardiffstraat, Bristolstraat en Belfaststraat) waarschijnlijk weer iets meer (omleidings)verkeer te verwerken krijgen.

( bron: https://parkeerverbod.info)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.