BIN Luchtbal Noord gestart

Afgelopen donderdag (23 januari 2020) werd omstreeks 20u officieel BuurtInformatieNetwerk Luchtbal Noord ingehuldigd. Dit gebeurde in het voormalig Cultureel Ontmoetingscentrum dat nu herdoopt is tot BLOC 2030.

In de Tuinzaal verzamelden een groot deel van onze opstartende leden (69!) en er waren uiteraard ook heel wat genodigden aanwezig voor dit officiële gebeuren. De politie was met een hele delegatie aanwezig, districtsburgemeester Paul Cordy en ook burgemeester Bart De Wever (als hoofd van Politie Antwerpen).

Er waren speeches en daarna volgde een gedetailleerde toelichting over de werking van het BIN-systeem. Ook werd er nog eens benadrukt dat er meerdere redenen zijn voor de oprichting van het BuurtInformatieNetwerk:

  • Het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel
  • Het versterken van de sociale cohesie
  • Het bewustzijn van het belang van criminaliteitspreventie verhogen
  • Het voorkomen van criminaliteit, en in het kader van een integrale benadering van veiligheid
  • Het doorgeven van informatie over brandpreventie en preventie van CO-intoxicatie
  • Een samenwerking tussen burgers en politie bewerkstelligen op vlak van informatie-uitwisseling

Daarna volgde dan de officiële onderteking van het “protocol” waarmee de officiële start gegeven is.

Tijdens de receptie die door het District Antwerpen aangeboden werd, kon iedereen daarna nog bij een chipje en een drankje napraten of extra informatie navragen of doorgeven.

We grepen als bewoners meteen ook de aanwezigheid van onze burgemeester aan om hem enerzijds een souvenir te overhandigen (een doek met 4 foto’s van Luchtbal). Tegelijk overhandigden we hem ook een licht aangepaste versie van de Nieuwjaarsbrief van Bewonersgroep Luchtbal Noord (die we eerder ook al aan de districtsschepenen bezorgden).

Na deze vliegende start kunnen we nu al uitkijken naar het moment waarop de verkeersborden zullen verschijnen in het straatbeeld die de “poorten” van BIN Luchtbal Noord aanduiden (Manchesterlaan, Argentiniëlaan, Noorderlaan en Havanastraat).

Wie reeds lid is van het BuurtInformatieNetwerk ontving op vrijdag ook al een eerste (welkomst)berichtje van de Politie.

Ben je nog niet aangesloten en wil je toch (gratis) lid worden? Stuur dan zeker een mailtje naar bin@luchtbalnoord.be en we bezorgen je een officieel inschrijvingsformulier.

Je mag uiteraard ook altijd de initiatiefnemende buren van dit BIN aanspreken als je ze tegenkomt: Jeroen De Cock, María Fernanda Hernandez en Herman Degroeve.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.