Liften in Venezuela

Afgelopen vrijdag (10 januari 2020) werden we als Bewonersgroep Luchtbal Noord door bewoners van de Venezuela-Torenblok 6. Men meldde ons dat de beide liften opnieuw defect waren. Dit is iets dat sinds augustus 2019 geregeld voorvalt. En dus bleef ook heel afgelopen weekend de onpare en pare lift in Venezuela-Torenblok 6 buiten dienst.

Dit is voor heel wat bewoners uiteraard een groot probleem aangezien de Torenblokken 18 verdiepingen hoog zijn. Wanneer beide liften defect zijn, wil dat zeggen dat ouderen, mindervaliden, ouders met kinderen heel wat moeilijkheden ondervinden om hun appartementsblok te verlaten en de dagelijkse beslommeringen te volbrengen.

De bewoners hadden uiteraard zoals de bedoeling is meteen de liftenfirma OTIS opgebeld. Maar wij vroegen ook nog eens extra bij Woonhaven na wat er precies aan de hand is. Volgend antwoord werd ons bezorgd…

Te Venezuelastraat 6 is er één lift die de pare verdiepingen bedient en één lift die de onpare liften bedient.

Sinds augustus 2019 zijn er problemen met de “schaats” van de onpare lift. Deze “schaats” zorgt ervoor dat het deurslot op de verdieping ontgrendelt en men kan uit-/instappen. Werkt dit onderdeel niet dan gaan de liftdeuren met andere woorden niet open.

In september 2019 is er een nieuwe motor geplaatst die de schaats aandrijft. Nadien is de trekkabel aan de schaats stuk gegaan en ook vervangen. Momenteel is de lift buiten dienst omwille van een gebroken scharnierpunt van de schaats. Een opeenvolging van verschillende defecten aan hetzelfde liftonderdeel.

De pare lift wordt als enige werkende lift hierdoor zeer intensief gebruikt. Om die reden geraakt de motor die de schaats aanstuurt oververhit, waardoor de lift buiten dienst gaat.

Wanneer de motor afgekoeld is, kan de lift terug in dient gesteld worden. Dit is een aantal keer gebeurd waardoor de bewoners tijdelijk geen lift beschikbaar hadden.

De enige remedie hiervoor is zo spoedig mogelijk de onpare lift in dienst krijgen.

Hiervoor is op 30/12/2019 een offerte besteld bij de onderhoudsfirma OTIS. De onderdelen worden (onder normale omstandigheden) vrijdag 17/01/2020 geleverd.

Maandagmorgen (13 januari 2020) kwam een technieker dan ter plaatse en werkte een groot deel van de dag aan de herstelling van de pare lift. Tegen de namiddag was ze terug in werking.

We checkten nog eens en de pare lift is ook vandaag (15/01/2020) nog in dienst. We zullen als Bewonersgroep Luchtbal Noord van nabij opvolgen of ook de onpare lift heel binnenkort terug in werking gesteld kan worden. We roepen bewoners op om bij defecten altijd zeker de liftenfirma OTIS telefonisch op de hoogte te brengen. Maar ook ons kan je via facebook of mail altijd bijkomend hierover informeren.

2 reacties op “Liften in Venezuela”

  1. die liften zijn van 1960, dus bijna 60 jaar oud en zijn tot op den draad versleten, de enige oplossing is NIEUWE LIFTEN. Waarom hebben zij, dit is Woonhaven, al niet gedaan toen zowel blok 1,2 en 3 werden gerenoveerd?????

  2. Mijn moeder ( 90 jaar ) woont daar en de liften zijn regelmatig buiten dienst waardoor zij en nog vele anderen hun woonst niet kunnen verlaten of zeer moeilijk. Zij maakt gebruik van een rollator om zich veilig te kunnen verplaatsen en als de lift niet werkt dan kan zij eventueel 1 verdiep dalen of stijgen om de andere lift te nemen, begrijpelijk dat ze dit dan moet doen zonder de hulp van haar rollator!
    Woonhaven heeft dan ook nog het lef om de huurprijzen te verhogen na zogezegde samenspraak met Architecten en Notaris die beweren dat de waarde van de woningen gestegen is in de voorbije jaren.
    Liften die te pas en te onpas defect zijn, parlofoon stuk ( moet op eigen kosten gerepareerd worden) 2016 aanvraag ingediend om plafond te komen herschilderen na waterschade door verbouwingen, tot op heden nog altijd niet in orde!
    Kwaliteit en service laat veel te wensen over in de Torenblokken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.