Zorgcampus Sint-Jozef

Momenteel loopt een Openbaar Onderzoek omtrent de nieuwe Zorgcampus Sint-Jozef die men plant in wijk Rozemaai te Ekeren.

Hieronder wordt verstaan: Een multifunctionele zorginstelling voor personen met een beperking (dagopvang, dagbesteding, verblijf, internaat, begeleiding, therapie en medische interventies): Heder. Maar ook een school voor Buitengewoon Basis Onderwijs (BuBaO) voor 158 kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking (type 2) en/of een motorische beperking (type 4). En daarbij nog een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO) voor 130 kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking (type 2) en/of motorische beperking (type 4).

Deze zorginstelling is momenteel gelegen aan de Galjoenstraat 2, in wijk Luchtbal te Antwerpen, maar zal verhuizen in het kader van de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding.

In de nasleep van dit bouwproject wordt er voorzien in de hervestiging van het clubgebouw voor de vereniging ‘Jeugd en Cultuur’ op de locatie aan de Leo Baekelandstraat in Ekeren (zit niet vervat in voorliggende aanvraag).

Een reactie op “Zorgcampus Sint-Jozef”

  1. Mooi zo vlak naast de Havenweg die straks alle zwaar verkeer naar de Antwerpse noordrand gaat afvoeten met zijn lawaaihinder, zijn fijn stof en andere vuile lucht. Ik kan mij andere en betere en gezondere locaties voorstellen. Gewoon dwaas vind ik dit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.